HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Kultúra \\ Moziguru HQ \\ Ki, milyen filmet látott a héten? \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz az eredeti szöveg beidézésével
tiggi
Komment

[HW]Freak
A sorozat nélkül semmi értelme nincs a megnézésének


Ha ez rá lett volna írva a DVD-re, valószínűleg nem nézem meg. (és más sem :D)
Gondolom azért jó eséllyel hallhattál a DVD cím elolvasásakor arról, hogy létezett egy olyan sorozat, hogy Twin Peaks. Ennek fényében nem egészen értem mit vártál, hogy milyen élményt tud nyújtani egy film, ami vélhetőleg valahogy biztos kötődik a sorozathoz ergó valami biztos hiányozni fog. Ha ehhez meg hozzátesszük Lynch egyéb műveit és azt, hogy azok önmagukban is mennyire durván elvontak általában szerintem nem kellett, hogy ez nagy meglepetés legyen, hogy nem fog sok értelmes dolog leszűrődni a filmből szvsz :)
Vajk
A sorozat nélkül semmi értelme nincs a megnézésének


Ha ez rá lett volna írva a DVD-re, valószínűleg nem nézem meg. (és más sem :D)
Zaxx
A sorozat is tele volt random eventekkel amiknek se füle se farka nem volt. A hangulat egyedi volt ez tény (a fényképezés és a zene miatt), de mint történet mesélés zsákutca. Lehetett érezni az írok vakon tapogatózva haladnak előre és nincs egy fix váz amire építkeznek. Szerintem ez okozta a sorozat halálát.
A sorozat egy, a második évadban elkövetett óriási dramaturgiai baklövés miatt bukott meg: a készítők a csatorna nyomására az évad közepén lezárták a Laura Palmer vonalat. Ezt követően jön egy nagyon súlyos üresjárat kb. 5 részen keresztül szörnyű filler eseményekkel (pl. James esete a femme fatale-lal: egyszerűen fizikai fájdalom bármelyik jelenetet is megnézni ebből a szálból), aztán magához tér a dolog, csak 5 rész alatt a néző bizony keres más szórakozást. :D Szvsz bizonyos szereplőket (James, Donna, Ed és Nadine, a Josie vonal stb.) hagyni kellett volna, amíg újra releváns elemekké nem válnak, így mindenkit megkímélhettek volna attól az 5 résznyi Dallastól.

Persze félreértés ne essék, a botlást leszámítva az egyik legjobb sorozat a világon, a filmet a sorozat nélkül megnézni viszont szigorúan tilos. Ha Twin Peaks filmre vágyik valaki, akkor ott a 90 perces pilot, amit simán lehetne moziban vetíteni, annyira hibátlanul van összerakva.
Zaxx
A sorozat ismerete nélküli megnézés után azt tudom mondani, hogy életem egyik legszörnyűbb filmélménye volt. Önmagában kb teljesen érthetetlen a mögöttes dolgok szempontjából.
De ilyet miért csinálsz? :D A sorozat nélkül semmi értelme nincs a megnézésének, plusz le is lövöd vele a széria cselekményét.
Véraláfutás A sorozat is tele volt random eventekkel amiknek se füle se farka nem volt. A hangulat egyedi volt ez tény (a fényképezés és a zene miatt), de mint történet mesélés zsákutca. Lehetett érezni az írok vakon tapogatózva haladnak előre és nincs egy fix váz amire építkeznek. Szerintem ez okozta a sorozat halálát.
Vajk A sorozat ismerete nélküli megnézés után azt tudom mondani, hogy életem egyik legszörnyűbb filmélménye volt. Önmagában kb teljesen érthetetlen a mögöttes dolgok szempontjából.
Zaxx Twin Peaks: Fire Walk With Me

Ambivalens érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban. Megnéztem kétszer is, hátha választ kapok bizonyos kérdésekre, de azok a dolgok, amik elsőre ködösek voltak többségükben azok maradtak az ismétléskor is.

Egy részről baromi jó a Fire Walk With Me, mivel a sorozat jóval komorabb, elvontabb, egyértelműen 18+ kategóriás változatát kapja az ember. A film végigmegy a széria cselekményén, piros filccel kiemeli a lényeget, sok kérdésre pedig választ is ad. A Laura Palmer szál kiteljesedik, az utolsó simítások is a helyükre kerülnek.

Másrészt viszont pont ezért nincs önálló cselekmény, ami pedig van, az a semmiből indul és a semmiben is végződik, értem ezalatt elsősorban Desmond ügynök kalandjait. Nem vágom, mi értelme van a rá elfecsérelt 30 percnyi játékidőnek, ráadásul a fanszervíz is érdekes módon valósul meg: egyértelműen érezni a filmen, hogy a sorozat mellé készült, mégis nagyon kevés idő jut annak főhősére. Cooper szerepel kb. 10 percet a 2 órából, ami számomra érthetetlen (James-t bezzeg előveszik itt is, pedig egy borzasztóan szar karakter egy nagyon rossz színész tálalásában).

Óriási volt látni Sheryl Lee remek alakítását, neki köszönhetően nagyon szépen letisztul az emberben, milyen jellem is Laura, de a végére mégis arra jön rá a néző, hogy a filmben kapott információ 90%-a bizony ott volt a sorozatban is, sok esetben szebben kifejtve. A széria "befejezéséhez" nyújt pár támpontot a FWWM, de sokra nem érdemes számítani ezen a téren sem: inkább az érzelmi egyensúly megteremtésére törekedett Lynch holmi történetmesélés helyett, így a szériában látott zárás jelentősen pozitívabb színben tűnik fel a filmmel együtt, a miértekre viszont hiába kerestem a választ.

Végeredményben nem szabad elfelejteni, hogy a Twin Peaks históriája kétszeresen is peches: először a sorozatot kaszálták el annak idején a gyenge nézettség miatt, majd a tervezett filmekből is csak egy készülhetett el ugyanezen okból. Emiatt sajnos a sorozat és a film sem teljes mű, szóval roppant mód örülnék annak, ha David Lynch visszatérne még a témához legalább egy film erejéig a lezárás érdekében. Ráadásul egy esetleges folytatásnak még csak meg sem kellene erőszakolnia a történetet az azóta eltel 20-25 év miatt, hiszen a befejezés egyik értelmezése szinte még el is várná ezt.
Belegondolva is elszomorító, mennyire erős lezárást lehetne csinálni a történethez egy 25 év után újra öntudatra ébredő Cooperrel, akinek szembe kellene néznie az addig testét bitorló Bob által elkövetett szörnyűségekkel.
Foltimor Oldboy 2013

Nem is volt ez vállalhatatlan. Mondjuk a verekedős részt sikerült kiherélni rendesen. :) Amúgy, ha ez miatt lesz, aki megnézi az eredetit is, már megérte.

Sőt, ennek a vége eléggé szomorú lett. :( "Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír.." ez viszont összejött. De akkor is.
Jodakapista Hat nem sok dolgom volt... Plusz imadok moziba jarni. Nyilvan ha minden filmert ki kene pengetnem a 8 fontot nem jarnek minden hetvegen meg neha het kozben is.
SBKMozes Dave

Kevin Kline az USA elnök hasonmása, akit egy alkalomra betesznek helyettesíteni az elnököt, aztán némi kavarodás miatt folytatódik a megbizatása és el lehet képzelni, hogy némileg megváltoztatja az életet a Fehér Házban. Ivan Reitman csinálta '93ban és már nem tudom hogy futottam bele, hogy meg kéne nézni, de jól tettem, nagyon jó kis film, fílgúd a javából és brutálisan 90es évek beli:D
Gaborka Egy szoval nem mondtam, hogy egyaltalan nincs kapcsolat koztuk, a MU-ban mindenki talalkozik mindenkivel igy vagy ugy. Azt is tudom hogy a Pok egy rovid ideig avengers tag es x man is volt (amikor Kitty Pride-dal kavart). Mindez nem azt jelenti, hogy szukseg van arra, hogy az MCUban is benne legyen, mert nem tud olyan konfliktusforrast vagy faktort hozzaadni, amire az elkovetkezendo Avengers filmekben szukseg lehet, plane hogy egyre inkabb a kozmikus vonal fele halad a mega foszal, amihez a poknak vajmi keves koze van. Nem ugy az emlitett F4-nek (skrull, silver surfer, galactus, thanos stb)

Egyedul a fanservice miatt lenne jo, ha a Pok is ott lenne, de amiatt viszont nagyon. :)
[HW]Szökkenö Norveg olaj-banyasz-buvar film (Pioneer, magyarul meg valami marhasag)

Nagyon ott volt. Hivatalosan azt hiszem thriller. Sztori, feszultseg, arcok (norveg nyelv :) ). Es persze a vegen ott nez az ember, hogy hat hmm, az eletben (valos torteneten alapul - nagy vonalakban gondolom) nincsenek jok es rosszak, meg hogy is van a cel szentesiti az eszkozt, meg mit is jelent a hazaszeretet (?), hogy a testveri szeretetrol ne is beszeljek.

Aki valami erdekes sztorit, nagyon egyedi (europai) hangulatot akar (es van benne nem skandinav no szepseg is eye-candynak :) ) esetleg erdekli a kozelmult (70-es 80-as evek Norvegiaja), annak ajanlom.
Aki szereti az egyszeru konnyen ertheto sztorikat, amikor konnyen azonosulhat a fohossel - na nekik nem ajanlom, hacsak nem akarnak valami masmilyet latni :)
Zoo Looper

Tűrhető volt, bár az akció nem volt sok vagy kiemelkedő (tudom, olcsó film), néhol én túlnyújtottnak éreztem a melodrámát. Én, aki szeretek Fellini-filmeket nézni, illetve napokon belül képes vagyok kétszer megnézni az Apocalypse Now Reduxot vagy a Blade Runnert, szóval nem vagyok azzal vádolható, hogy eszetlen pörgés kell nekem.

Az újdonság erejével sem hatott rám, a Time After Time, a The Groundhog Day, a Back to the Future és Terminator szériák, a Twelve Monkeys, a Frequency, a Donnie Darko, a Butterfly Effect után. Azért sorolom ezeket, mert az ismeretükben új képkocka sem marad sok, és Bruce Willis is megvolt (mondhatnám még a Kölyköt is tőle).

Az időutazós modelljétől meg szimplán rosszul vagyok, egyszerűen a legalja, direkt élből buta kategória. Nem az a baj, hogy nem hard sci-fi, hanem az, hogy fájdalmasabb a lórúgásnál, fájt ez már a Frequencyben is.

Ez a levágom a 30 évvel ezelőtti éned ujját, és 30 évvel később egy pillanat alatt tűnik el. Ha az én ujjamat vágta volna le valaki, az kevésbé fájt volna, mint ezt nézni! Irritált, no.

Szóval nem bántam meg a megtekintést, de a sok dicséret után többet, frissebbet vártam volna, ha az utóbbit a téma láttán talán mégse.
RE@L Ultimate reason:
Meg jo hogy kvazi ingyen volt.


:D

Unatkoztál húsvét hétfőn nem? :)
Nightcrawler *Khm* Ultimate Spiderman *khm*


De linkelhettem volna a most futó Marvel animációs sorozatot, amiben szinten a Shield kapcsolja össze a két csapatot. Ha Daredevilt mondasz még azt mondanám rendben...
sien amerika kapitány 2

lurdy házban olyan volt a 3d szemüveg, mintha egy koszos mosdóablakon keresztül néztem volna a filmet. és még így is tetszett :)

Jodakapista: ha jobb az első résznél az jó mert én szeretem az új első részt, jobban tetszik mint a régi első rész :)
feketeninja Minden stúdió csinált már több-kevesebb szart. Ez így van. És?

@Gaborka - Én azért adnék esélyt a Marvelnek. Nyilván ők is tudják, hogy már hatvanszor láttuk, amint Peter Parkert megcsípi a pók.
ChilLeR Ja mert a Marvel még sosem csinált fos szuperhősös filmet, ugye? Jaj hagyjuk már....
Gaborka Akarmennyire egyetertek azzal, hogy a jogok keruljenek vissza a marvelhez, be kell latni, hogy a marvelnek nincs szuksege erre a karakterre. Pokember mindig is solo karakter volt az Avengers eraban nem nagyon lenne helye. Masreszrol a Raimi filmek plusz a Webb felek mar kiveseztek annyira a temat, hogy mar a marvel se nagyon tudjon ujat mutatni. Legalabbis olyan szinten hogy meg erjen nekik meg egy rebootot.

Az xmennel detto ez a helyzet. Az egyetlen frencsajz, amire szukseguk van az a F4, es hala a fox balfaszkodasanak, az vissza is kerul hozzajuk meg iden. Legalabbis nagyon remelem.
Jodakapista Meg jo hogy kvazi ingyen volt. A jogokat meg ugy se fogjak feladni semmi penzert. Inkabb pihentetik meg egy 7-8 evre a dolgot ha bebuknak vele megint.
feketeninja Azzal, hogy megnézted, te is hozzájárultál ahhoz, hogy a jogok ott maradjanak, ahol most vannak...:D Én az elsőt sem néztem meg, mert én tényleg szeretném, ha a frencsájz visszakerülne oda, ahová tartozik. A Marvelhez. Mindenki jobban járna hosszú távon, ha senki nem ülne be a Sony féle Spiderman filmekre, hisz miattuk ez a mozis frencsájz jelenleg a Sony legjövedelmezőbb tulajdona.

http://mashable.com/2014/04/16/spider-man-x-men-movie/
Jodakapista Transcendence
Kozepszeru semmi. A mondanivalo valahol jo, de a cselekmeny sok helyen idiotasag. A karakterek motivacioja megertheto de sokszor barmok. Ha van valami a filmben van ra ugyanannyi rossz. Egyszeruen csak meh az egesz. Kar. Semmit nem vesztettem volna ha soha nem latom, de semmit az eg vilagon.

The Amazing Spiderman 2
Ez sajnos nem eri el a kozepszerut se. Az elso resznel kicsit jobb de nem sokkal. Igazabol nem nagyon ertem mi a pocsnek eroltetik, latszik hogy semmit nem tudnak ezzel az egesszel kezdeni... A poenok neha ulnek, a latvany neha jo, de tobbnyire egy jatek szintjet se eri el. A story jo szar, meg az egesznek olyan erzete van mint egy ket es fel oras sorozatfillernek. Talan majd a kovetkezo, de ugye mar az elozo resz vegen is ez volt, hogy oke lement a kotelezo kor jojjon az igazi dolog es megint. Meg amugy Sinister Six my ass. 1 bossal nem tudtak mit kezdeni az irok plusz a nagy beharangozott sok ellenfel is egy akkora bloff volt, mint ide egyiptom. Nem lesz ebbol lofasz se, nemhogy epikus spiderman film sinister sixel. Adjak vissza a jogokat inkabb a marvelnek, hatha ok tudnanak kezdeni a sorozattal valamit.
Ja es btw a credits kozben van egy xman jelenet amivel en nem tudom mit akartak. Random 2 perc a filmbol, na mind1 legalabb volt.
Dante Nagyon jó film, igazán egyedi a hangulata!

Her
Ez is jó volt! Phoenix szokás szerint remekelt, és ScarJo hangja is kellemesen búgott. Valahogy el tudom képzelni, hogy a sztori aktuális abszurditása ellenére egy-két évtized múlva akár még meg is történhet ilyesmi.

Jöhet a folytatás, amiben az
elvonult OS csorda megcsinálja a Skynetet.

:D
Asycid Hi-Fidelity (2000)

Nem tudom, hogy a jelenleg körülöttem folyó történések miatt-e, vagy csak úgy alapból, de nagyon tetszett. A folyamatos ön-narráció olyan érzést adott, mintha nekem, hozzám szólna cselekmény. Egy baj volt csak vele: a végén rohadtul sajnáltam, hogy az élet nem egy film.

Nálam ez (már csak a héttérben meglapuló zenetörténet miatt is) tízből tizes, instant klasszikus lett..
Foltimor The Hangover Part III

Kár volt megnézni, mondjuk nem is tudom, mire számítottam. Még egyszer nézős kategóriának is gyenge.

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek


Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum