HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Hírek & Cikkek \\ Hír hegyek \\ Risen 2: Steam Előrendelés beindult \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz az eredeti szöveg beidézésével
Sterner Regnix
Komment

Sterner Regnix És eljutottál már Geldenig? :)

Gothic 1 az egy csoda, minden benne van, látszik rajta, hogy 4 évig tököltek vele. Azóta gyakorlatilag csak kivesznek belőle dolgokat, amit aztán rajongói nyomásra rendre kénytelenek visszarakni (pl. mászás). Az egyetlen igazi fejlődés a grafikában van, ill. a G2 óta folyamatosan kukázzák a harcrendszert (ez Mike Hoge mániája), és mindig újjal kísérleteznek, ámbár kevés sikerrel (igaz, a Risené egész jó lett, de a folytatás az elején nagyon klikk-klikk-klikk sémájú, remélhetőleg ez később változik).
Zoo Az első Gothic minden hibájával együtt standardet teremtett az élő-lélegző világ kategóriájában, ráadásul érdemben meghaladni azóta sem sikerült senkinek (a Dwarf Fortresst hagyjuk! :), ez minden szubjektív fényezéstől vagy köpködéstől független tény. Nem mondom, hogy a krémek krémje, de már csak emiatt is jelentékenynek számít a műfajon belül. Viszont ehhez a PB már nem tudott mit hozzátenni a folytatásokban, "csak" remek és többnyire csiszoltabb játékokat, esetleg kicsit még több élettel.

A Wizardryból én eleve csak a nyolcadik résszel töltöttem mértékadó órát (szerintem legalább 200-at), így nem vagyok vitaképes, de az tényleg csak jó. Csak kár érte, hogy 10 000 óra harcra jut 1 perc egyéb cselekmény.
Magon
Risen pedig jóféle "reboot"

Nekem azért különösebb bajom nem volt a Risen-nel, és a Gothic-ot is egy leheletnyit túlértékeltnek tartom (mmint azt az olümpöszi piedesztált, amire olyan sokan teszik, úgy értve), de azért a Risen az 'egynek ok' kategória volt, a Gothic meg.. A Gothic. :) Nagyjából olyan, mint a Wizardry 7 után a Wizardry 8: a nyolcas is igen rendben volt, de sohasem lett annyira klasszikus, mint a hetes volt. (IMO!)
Zoo
nem mellesleg 2001-ben olyan ficsőrökkel tömték tele a Gothicot, amelyeket tavaly sikerült a Bethesdának ötvenszeres költségvetés mellett összehozni, szóval nem kell őket félteni.

Viszont azóta is azt a koncepciót csinosítgatják, nem sikerült lényegesen sem meghaladniuk. Illetve a G3-mal mégis, de azzal úgy jártak, mint szarka a farkával. Ne érts félre, a G2 remek folytatás volt, pláne, hogy én azzal kezdtem, a Risen pedig jóféle "reboot", de azért érted, ugye mégis... mégis várom rohadtul a Risen 2-t!

Amúgy a G3-mal (http://www.gamerankings.com/pc/920920-gothic-3/index.html 64%, http://www.metacritic.com/game/pc/gothic-3 63%) te is jól szórakoztál, ugye? Különben én is, csak annyit vertem közben a fejem a falba, hogy az kissé tompította az élményt.
Sterner Regnix
nem viccből lehet pl. itthon is hozzájutni a gyűjtői kiadáshoz

Ha majd hozzá lehet, a helyzet az, hogy itt-ott nézelődve olybá tűnik, a kiadvány minősége olyan embereket is megingatott, és előrendelésre való feliratkozásra késztetett, akik életükben egy darab gyűjtői kiadást sem tudhattak magukénak, úgy félő, hogy állításod nem állja majd meg a helyét! :S
NightBagoly A költségvetés töredéke az olyan minőségi, mindenki megelégedésére szolgáló játékoknak, mint a Mass Effect pl., valamint a Piranha Bytes-t (a játék fejlesztőit) konkrétan FÉLISTENKÉNT tisztelik Németországban (nem túlzás, őrület van minden játékuk körül), szóval szerintem már otthon is meglesz a nullszalldó pár hét alatt, ráadásul léteznek olyan igénytelen, kizárólag a játékélményre figyelő ízlés nélküli tahók szerte a világon, mint én, és a hozzám hasonlóak, akik biztosítják, hogy ne csak a Germánoknál fogyjon tisztességesen a szoftver - nem viccből lehet pl. itthon is hozzájutni a gyűjtői kiadáshoz. Szóval az, hogy a 3D szilikongyerekeknek, akik ráadásul a sztenderttől való eltérést eretnekségnek tekintik, nem jön be a program, az közel sem jelenti azt, hogy bukás lenne a játék.

Én személy szerint drukkolok a srácoknak, a Gothic-trilógiával, meg a Risen első részével olyan mennyei mannát adtak a kezembe, amelyeknek nagyban köszönhető, hogy megszerettem a nagybetűs szerepjátékokat - nem mellesleg 2001-ben olyan ficsőrökkel tömték tele a Gothicot, amelyeket tavaly sikerült a Bethesdának ötvenszeres költségvetés mellett összehozni, szóval nem kell őket félteni.

Amúgy már lehet, hogy kérdeztem, de nem Te voltál az, aki az Arcania - A Gothic Tale-en (http://www.gamerankings.com/pc/939672-arcania-gothic-4/index.html 63%, http://www.metacritic.com/game/pc/arcania-gothic-4 63%) kifejezetten jól szórakoztál, és kb. ennyi közöd van a Gothic-sorozathoz?
Sterner Regnix MERT NEM MŰKÖDIK, ÉS KÉSSSZ!
Damoqles
van már itt minden kráken, benszülött, puska, kard, ogre. Nekem nem áll össze
Ha a Warhammerben működik (működik) a nem-középkori fantasy, ebben miért ne működhetne? Nem szokványos, az igaz, de ez az én szememben inkább előny.
Netere
Új videó, ölég epic: http://youtu.be/kevoiSSRe0s
Meggyőzően hozzácsúnyult a kiadáshoz, szerintem full bukás lesz, van már itt minden kráken, benszülött, puska, kard, ogre. Nekem nem áll össze, főleg a Risen 1 után
Damoqles Új videó, ölég epic: http://youtu.be/kevoiSSRe0s
MBlackKnight
Igen, "csak" a DVD jelenlétét csekkolta a védelem
Szamomra ez vallalhatobb mint barmely netfuggo megoldas.

(ME3 al is volt hogy nem tudtam mit kezdeni mert persze mehet az origin offline csak elobb lepj be...thx.)
Na mindegy nem akartam ilyen iranyba elvinni ezt a topicot, bar nem tolongunk az is igaz.

Bizom benne hogy lesz majd vmi DRM free kiadas es akkor folytathatom ezt a kalandot is. :)
Sterner Regnix Igen, "csak" a DVD jelenlétét csekkolta a védelem, az aktiválás ötletét az utolsó pillanatban elvetették, pedig sokáig játszottak a gondolattal.
MBlackKnight
Az elsőn Tagés védelem volt, az szerintem gázosabb, mint a háttérben futó Steam.
Angliabol hozattam rendes DVD verziot. Aktivalni se kellett semmit. Tan csak a DVD kellett neki, de meg abban sem vok biztos. Net nem kellett semmihez azt tudom.
Sterner Regnix Az elsőn Tagés védelem volt, az szerintem gázosabb, mint a háttérben futó Steam.
MBlackKnight
Steam működik offline is, csak egyszer kell legalább aktiválni.
Mint az origin? :P

(ME3 az elso es utolso netfuggo "single" jatekom)

Bar Risen2 fajo pont mert imadom az elsot.
Sterner Regnix Az alapjátékért mindkettőnél fizetni kell. A DLC-ért az egyiknél mindenképpen, a másiknál van mód arra, hogy ingyenes legyen. Ezen mi olyan nehéz megérteni? :)

Egyáltalán nem üdvözlöm az első napos DLC-ket, sőt. Amikor kijött a hír a Treasure Isle-ról, ugyanúgy szánalmas húzásnak tituláltam, mint a ME3 esetében, és nem is szándékoztam külön megvenni. Tekintve azonban, hogy az előzetes hírekkel ellentétben ("csak kiválasztott forgalmazóknál lesz elérhető") gyakorlatilag mindenhol a világon adják az előrendelés mellé a DLC-t, így már nincs vele problémám. Akit érdekelt a játék, az már rég kipróbálhatta a bétát, és ha tetszett neki, nem látom akadályát, miért ne rendelhetné elé (anyagi természetű problémákkal nem tudok mit kezdeni, mint a "most nincs rá pénzem, de a megjelenés másnapján már pont lesz" - ezer éve tudni, mikor jelenik meg, tessék spórolni időben :)).
Zoo Mármint beleszerkesztettem? Fogalmam sincs, mert mire elküldtem a hozzászólásomat, többször fagyott le a böngésző, mint a PB termékei szoktak. A 'rohadt BioWare!' óta viszont egy csapásra megjavult. Megható, hogy a legújabb Opera már maximális flame- és trollingtámogatással rendelkezik. Elnézve az internetet mondjuk valószínűleg a többi is.
Magon Ez így, ebben a formában: korrekt. Bár a hányingert csak most fejtetted ki, de nem baj. :)
Magon Azt ugye te is tudod, hogy szépen ráfordultál egy szalmabábura ("Melyik CE a jobb?"), és nem arra, hogy első napos fizetős DLC van a játék vásárlóinak, amit egyik helyen kifogásolsz, a másik helyen meg lelkesen üdvözölsz? A között lehet különbséget tenni, hogy az egyiknél így, a másiknál úgy lehet ingyenesen elérni, akár még ezeket a módszereket össze is lehet hasonlítani, de a lényeg nem változik meg tőle: első nap, DLC, pénz.
Zoo Poénnak elment a kötözködés, de már eléggé meg akarod magyarázni ahhoz, hogy komolynak tűnjön. Annak pedig bizony nem megy el. Azért nem hőbörög itt senki, mert eziránt a játék iránt jóval kevesebben érdeklődnek, és közülük az aktívabbak már régen túl vannak ezen az információn, sőt talán az előrendelésen is. A BioWare amúgy is korunk DLC-trendjének egyik élenjárója, jó és rossz értelemben egyaránt, és jobban megosztja manapság a régi rajongókat.

Ez az egyik fele. A konkrét lépés pedig azért más, amint alább már elhangzott: nem csak egy milliomosoknak szánt kiadáshoz jár ingyen a DLC. Ezzel együtt engem hányinger kerülget ennek kapcsán is, de hogy itt tartunk, azt inkább köszönhetjük az EA-nek és a BioWare-nek, semmint a Deep Silvernek és a Risennek. Szóval jó, hogy felhozod, mert ide is illik: rohadt BioWare! ;)
Sterner Regnix A ME3 CE majdnem a duplájába kerül a simának, aki a fél órás küldetés miatt megveszi, hogy aztán azt mondhassa el magáról, hogy neki ingyen volt a DLC, az egy marha, már megbocsáss. :) Van a Risen 2-höz is CE, de nem játékélményt befolyásoló dolgok vannak benne (csalinak persze), hanem "csak" gyűjtői tartalmak. Ég és föld. Az ME3 DLC egyértelműen csak és kizárólag a lehúzásról szól.
Magon Jó, a CE-hez (meg talán a Digital Deluxehoz is?) meg launch után is ingyenes volt. A lényeg, hogy ha bemegyek megvenni a játékot a boltba, akkor már első nap is pénzért kapom hozzá a DLC-t. Ehhez képest ME3-nál mindenki hőbörgött össze-vissza, itt meg egy szó se sehol. (Szerintem amúgy az utóbbi a normális. :))
Sterner Regnix Nem egészen. Minden verzióhoz ingyenes preorderben. Óriási különbség!
Magon .. preordereseknek. Mint a From Ashes a CE verzióhoz. Ha bemegyek launch date-n megvenni a játékot, akkor van DLC egyből, amiért fizethetek. Jól értem? :)
Sterner Regnix Mert ingyenes.

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek


Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum