HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Kultúra \\ Moziguru HQ \\ Ki, milyen filmet látott a héten? \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz erre
Grifter Mellesleg, javasolnám mindenkinek szem előtt tartani a jövőben az alapigazságot, miszerint aki egy embert öl meg, az gyilkos, aki meg ezreket, az forradalmár.

Egy adott cselekmény megítélése pedig csak hely és idő kérdése, nem vmi abszolútigazság.
Komment

Zombie Monty Python Live (Mostly)

Látványos élő színpadi műsor két felvonásban, két és fél órában - talán utoljára együtt. Javarészt meglévő, és közismert szkeccsek szerepelnek. Maga a produkció hibátlanul összerakott (bár nagyon szórakoztató, hogy a TV felvétel a tizedik műsorról készült, és még itt is sokszor elfelejtik a szövegeket), de számomra a Python a Flying Circus TV műsorban volt a legjobb. Jópofa mókázás ez is, de az igazi éle ezeknek a jeleneteknek akkor volt.
ödönke Én is megnéztem.

Feléig nagyon jó aztán erős zuhanás, az utolsó harmada meg meh.
Dante Sabotage

Sajnálom, mert az alapfelállás sokkal jobb, mint az, amit végül kihoztak belőle. Ahogy utánaolvastam, ezt is a stúdió herélte ki alaposan. Kár érte.
Zaxx Fontos: David Lynchnél nincsenek csak hatásvadászatból odadobott záróképek, főleg úgy, hogy nagyon szép íve van a vázolt gondolatmenetnek, aminek az esőfakasztás a csúcspontja. Nem belemagyarázás, a film ebben nagyon más, mint a könyv, ennyi.
Grifter Nincs ellentét, tekintsd alternatív befejezésnek.
Egy pár másodperces képsorral rövidre vágták az egészet és ennyi. Nevezheted elegánsnak, vagy éppen ostoba értelmetlen giccsnek, de nem kell semmi többet belemagyarázni.
Zaxx Igen, ez egész jó volt (a Dűne gyermekei is, sőt, az talán még jobb), de azért a Sci-Fi Channel nem tudja felmutatni azt a költségvetést, ami szükséges lenne mondjuk egy Game of Thrones szintű sorozathoz.
RE@L
Mindegy, HBO sorozatot akarok! :D


Már volt, HBO-n.http://m.imdb.com/title/tt0142032/
Zaxx + a Lynch filmhez még annyit, hogy táplálkozik ám a Dune Messiah-ból is, pl. az elején a lény az "akváriumban" egyértelműen Edricre hajaz a második könyvből.
Zaxx Csak az első könyvre alapoztam mindent, amit írtam, mert úgy van értelme egyedül. A hatásvadászat egyértelmű, azzal akkora gond nem is lenne, inkább a film és a könyv közötti erős ellentét irányából közelítettem a témához, vagyis:
- a filmben Paul igazi megváltó, ezt pedig a zárókép egyértelműsíti
- a könyvben Paul képességei logikus következményei a Bene Gesserit képzésének + több évszázados genetikai fajnemesítésének, a fremen vallásnak pedig több köze van a Bene Gesserit Missionaria Protectivája által beléjük táplált, a papnők védelmére szolgáló babonákhoz

Az ilyesmi engem zavart nagyon, mivel pont Paul ambivalens jelleme, a sorsszerűség és a szabad akarat közötti őrlődése miatt imádom az első könyvet, a film viszont annyira elköteleződik a hagyományos messiás-sztori mellett, hogy a kritikai hangnemből semmi sem marad. Számomra ez az egyik legérdekesebb dolog a sztoriban, szóval furcsa látni, hogy a filmeseket egy hidegen hagyta (pl. Jodorowsky filmjében még durvább megváltás lett volna a végén, mártírhalállal, ahogyan azt kell :D).

Egyébként filmből sem csak egyet terveztek, szóval a folytatásokkal is összhangban kellett volna lennie a dolognak, de ezt már csak a maximalizmus mondatja velem, jelentősége meg nulla a film bukása miatt.

Mindegy, HBO sorozatot akarok! :D
Comaduster Szegény CJ_19. :P
Nightcrawler Az első komment. :DDDDDDDDDDDDD
Comaduster Van még. :)
https://www.youtube.com/watch?v=4dzQ9rk_AaQ
Zombie DOTPOTA majom mozgás koreográfia "demó"
http://www.youtube.com/watch?v=R7Tj954jCg8
Comaduster Talpuk alatt fütyül a szél (1976)
Az Alföldön játszódó magyar western (eastern). A régi korok kép és hangzás világa erősen érződik rajta, de a hangulata zseniális. :)
Grifter Nem, közelről és kicsiben próbálod értelmezni. Lépjél hátra kettőt, majd még sétálj egy saroknyit, utána menj fel a tetőre és onnan nézz le rá. Jah, és vonatkoztass el attól amit te 'utána' olvastál:
Sikerült elég vizet felhalmozniuk a Fremeneknek ahhoz, hogy 'terraformálják' az Arrakis-t. (Hiszen ez volt alapvetően a céljuk) Művészi hatásvadász zárókép, pont.
sandalar Sajnos nem... Nem vagyok az a fajta, aki minden újra azt mondja hogy "ez szar, bezzeg a régi milyen jó", de itt kénytelen vagyok ezt mondani. Ez a film poros nyomába se ér az original robotzsaurnak. Iszonyatosan (és feleslegesen) el van húzva az eleje, Az új Murphy minden csak nem badass, hiába van futurisztikus páncélzata meg minden.
Van az a rész, amikor harcol vagy 50 másik robot ellen. Nevetséges és unalmas céllövölde. Azok a robotok, amik előtte mértani pontossággal hajtottak végre minden akciót, úgy mennek előre, mint a zombik, akik csak arra várnak, hogy szétlőjék őket. Ez amúgy jellemző minden akciójelenetre.
Sokkal többet vártam volna a fő sztoritól is. Lekapcsolja a rendőröket, akik anno hidegre tették, aztán valamiért az OCP főnöke egy érthetetlen gondolatmenet alapján ellene fordul és ki akarja nyírni.
Ezt az egész feleség/gyerek dolgot is kár volt ennyire beleszőni. Sokkal jobb volt az eredetiben. Van az a rész, amikor bejárja a régi házát és jönnek elő az emlékképek. Mekkora feelingje volt már annak...
stb
Basil The Raid 2
Legjobb hacművészeti film ever.
8/10

Dead Snow 2
Szórakoztató trancsírparty, bár több poént is elbírt volna a vége felé.
7/10

The Monuments Men
Ilyen lett volna a Raiders of the Lost Ark, ha a gonosztevők meg a csúszómászók már a sztori elején leadják a műszakot.
4,5/10
Basil úgy mint: lol, de korrekt
?
sandalar Robocop (az új)

lol
Zaxx
Szvsz kicsit sem volt idegen az eredetitől a befejezés

Csak akkor nem, ha feltételezzük, hogy Paul jövőbelátási képességével érzékelte előre az esőt, majd azt felhasználta a saját céljaira, tehát úgy időzítette a csatát, hogy pont utána eső legyen, így erősítve tovább a nép vallási fanatizmusát. Plusz azt is le kell nyelni, hogy ha még így is van, akkor sem a könyvbéli Arrakis szerepel a filmben, mivel azon kizárt az eső az első könyv idején. Az a baj, hogy Herbert olyan szépen és logikusan leírja, mire képes Paul és mire nem, hogy filmben ilyet látni erős wtf érzés.

A hagmodulos fegyók tényleg furcsák egyébként, főleg úgy, hogy ott a fasza a bűvharc a könyvben.
Grifter A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

Egyre világosabb számomra, hogy a svédek tudnak.
RE@L www.mtv.com/news/1873653/galaxy-quest-oral-history/

Ez alapján újra kedvet kaptam hozzá hogy megnézzem. :)
Grifter Szvsz kicsit sem volt idegen az eredetitől a befejezés, csak nagyon durván leegyszerűsítették és rövidre vágták ;]
(A könyvnek is ilyesmi vége lehetett volna - ha nem akarnak hozzá néhány folytatást :D)
nagi Vicces, blu-ray-en pl látni, hogy az egyik jelenetnél csak kartonbábuk állják körbe a szereplőket...

jah, a befejezés teljesen idióta, és a hangmodulokat meg fénykard-kópiaként erőltette bele a stúdió. Sajnos ez van. :-/
CJ_19 Raid 2

Talán a legjobb akciófilm amit valaha láttam.

Highly recommended!

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek


Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum