HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Játékaddikt empórium \\ Játékhangulat \\ Arcania A Gothic Tale & Piranha Bytes RISEN \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz erre
Zoo
gy 6.5-ös IGN kritikánál jobbat nem is kívánhat az ember. Náluk afelett a kazuár cuccok vannak általában. :D

Például ugyanattól az kritikustól a Risen:
http://pc.ign.com/articles/103/1033646p3.html

Amúgy az eddigi játékok alapján nem tűnik élből hülyeségnek nekem, amiket a pontszámok mellé ír, de az egészet még nem olvastam el. És talán nem is fogom, mert egyébként egyezik a véleményem az IGN-ről a tiéddel, nem képviselnek túl magas színvonalat.

Sajnos az értelmesebb kritikusok véleménye alapján az eddigi legjobban legegyszerűsített játékmenetet kapjuk, és ráadásul rövid is. Nekem tetszett, amit láttam belőle, de az csak az első 4-5 óra volt, meglátjuk, 30 óra után milyen lesz az érzés...

Erre semmi szükség, rég' ledumáltatok már az előrendelésről :) Azért remélem, hogy jól fog esni később, olcsón.
Komment

rune ALS Ice Bucket Challenge | Kai Rosenkranz | Mike Hoge
https://www.youtube.com/watch?v=GjvNK3FDD5Y
swoder Az Elder Scrolls széria népszerűségét, meg Soule diszkográfiáját (vagy csak a méretét) elnézve nem olyan meglepő a különbség. A $20k szerintem kényelmesen meglesz, tekintve, hogy csak a németeknél félistenként tisztelik KaiRot. ;)
Lord_Soth KaiRo Kickstarterén csak most lett meg az 50%, pedig az első nap már 33%-on volt. 152 backer, ejj, hát csak ennyi embert érdekel? Bezzeg Jeremy Soule-nak 10x annyi pénzt lapátoltak be a szimfóniájához, mint amennyit kért, pedig az ő munkásságának 70%-a simán filler matéria (igaz, a maradék 30% bazi jó). :P Na mindegy, azért hátha meglesz még ez, ha nyögvenyelősen is.
Damoqles Ha nem akarták volna lehetővé tenni a szüntelen gurulgatást, akkor Stamina-függővé tették volna, vagy egy vetődés után lett volna egy parányi cooldown idő, vagy valami, akármi.

Volt nehézségválasztás? Akkor közepesen nyomom, mint először mindent.
Lord_Soth Nem rendeltetésszerűen használod, ha csak gurugatsz jobbra-balra. Remélem, patchben korrigálják az erősségét a társaknak, és akkor vége a nyígásnak. Apropó, milyen fokozaton játszol? Mert easy-n még egy szopósmalac is lever mindenkit az induló bicskával. :D
Lord_Soth A németeknél nem kell.
swoder Nem úgy volt, hogy ehhez nem fog Steam kelleni?
Damoqles Az a baj, hogy nem tűnik exploitnak, sokkal inkább a harc default módjának.
Ha alapból odaadnak a kezdő karakternek egy kvázi sebezhetetlenséget biztosító képességet, én nem vagyok hajlandó átvállalni a szégyenérzetet a dilettáns idióta játéktervezőktől, csak mert - az alkotói szándéknak megfelelően, rendeltetésszerűen - használom is...

Mert ugye alapból mindenhova lehet menni, és a közelharcot már annyira felfejlesztettem, hogy már mentegetni is csak a random QTE-k miatt szoktam, mert nem igazán van ellenfelem
Hát, én meg nem fejlesztettem abszolút, és három szigetet centiről-centire bejártam és kipucoltam nagyobb gondok nélkül. Oda van már a Gothicok életveszélyes (és érdekes) vadonja! :\
Lord_Soth Hogy lehet az, hogy nem látom, amikor játszol, sőt a Steam szerint nincs is meg neked a játék? Bezzeg a gagyi Dark Souls II "combat simulator" ott figyel állandóan! :P

Én tologatom, de még nem tudtam komolyabban nekifeküdni. 22 óránál járok, még egy régiót se térképeztem fel teljesen, talán csak a Crab Coastot. Igen, van olyan, aki a Bones nevű exploittal tolja a harcot, az csak gurul jobbra-balra, és bármilyen ellenfelet zéró fejlesztéssel kiiktat, de ennek mi értelme? Egyébként onnantól, hogy megvan a riposte, a humanoidok ellen mehet a klasszikus 1:1, szörnyeknél meg ki kell tapasztalni, hanyadik ütés után kell elhajolni (nem mindegyiknél lehet elsütni a hármas kombót). Szóval a közelharc szerintem nagyjából a korábbi Risenek szintjén van, bár az eggyel már rég játszottam.

Egyelőre azt nem tudom, hogy ha mindent felfedezek azelőtt, hogy csatlakoznék valakihez, lesz egyáltalán még tartalom utána? Mert ugye alapból mindenhova lehet menni, és a közelharcot már annyira felfejlesztettem, hogy már mentegetni is csak a random QTE-k miatt szoktam, mert nem igazán van ellenfelem (az első 10 órában instant gyilkos gólemek is leolvadnak pár másodperc alatt).

Összességében számomra kb. Risen 2.5 élmény, sokkal szorosabban kapcsolódik a második részhez, mint a második az elsőhöz, mind kivitelezésben, mind történetben. A rekord gyors 2 év fejlesztési idő látszik rajta itt-ott, komplett elemek lettek átemelve az elődből. Sajnos játék közben a zene szinte nem is érzékelhető, ez egy nagy visszalépés. Vannak jó és kevésbé jó "új" ötletek benne, de szerintem épp ideje lezárni ezt a frencsájzt, jöhet az új, Mike Hoge világmegváltó ötletéből. :)
Damoqles Próbálgatom, próbálgatom, lásd lentebb.

Őrület, hogy egy kanyi pontocskát sem költöttem fejlesztésekre több mint 10-12 órán és 3 szigeten keresztül, mert a nehézség egyszerűen nem követeli meg. A Gothic 2-ben is jó ötlet volt nem elaprózni magadat fakcióválasztás előtt, de ott vért köptem ezen döntés miatt, főként a játék elején, míg a R3-ban végig ott van veled az őrzőangyal haverod, akivel az oldaladon egyszerűen akárminek nekimehetsz az első perctől fogva. Elugrándozol, bele-belevágsz az ellenfélbe*, a társad kinyírja, benyeled a Gloryt. Igen, tudom, hogy el lehet őt küldeni magad mellől melegebb éghajlatra, ám azzal csak frusztrálóbbá válnának a harcok, a játékélményt nem növelné. A játékmechanika nem képes izgalmas, érdekes 1-on-1 csatákat kínálni, csak olcsó bénázást. Kibaszottul haragszom ezért a PB-re. Vagy nem tanultak semmit, vagy nem érdekli őket, akárhogy is, ez dühítő hozzáállás egy Gothic-fejlesztőtől.

Na szóval, nem olyan hálás feladat a játék tökéletlen dizájndöntéseinek a kihasználása, de legalább összegyűlnek a pontok a mágiákra, mert azokkal aztán végre fordul a kocka. Lightning, Fire Rain, Rust, és máris te lehetsz a jani. A többi frakció kínálatát meg még nem is láttam (jóllehet már úgyis késő, csatlakoztam a Mágusokhoz/Guardianokhoz, a közvetlen csatlakozás előtti save-emet betölteni emiatt meg nem akaródzik).

*a legveszélyesebb ellenfelek azok, amelyek stunlock-kombóba tudnak zárni - nem azért, mert nem lehet kiugrani belőle, hanem mert váratlanul támadnak, nem folyamatos animációval, tizenöt métereket szökkenve a pofádba... aztán amikor a földre kerülsz és ismét megcsapnak, kétlábra teleportálsz, csak hogy ismét elzuhanhass. Béna, na, béna. De főleg azért béna, mert a kis szaros, 50 Glorys szörnyik, mint a kétéltű, arachnoid boszorkányhalak a parton, a támadásaik villámgyorsaságának köszönhetően háromszor frusztrálóbb és nehezebb ellenfelek, mint a 400 Glorys, lassú, ügyetlen, csapásaikat fél percig előrejelző gólemek meg démonizék. Nagyon-nagyon rossz, amatőr érzetű a játékdizájn ebből az aspektusból (is).
NightBagoly Valaki csapatja a hármat?
Lord_Soth Én a $29 early birdre fizettem be. A $240 tier is érdekelne (csak ehhez jár Gothic/Risen kotta), de itthon előkerülne a sodrófa. :)
swoder Akkor keményen dolgoznak a Gothic 3 kiegészítőjén, hivatalos patchen? Helyes!

Rosenkranz $15/$30-as early bird tierén vacilálok, de jó lenne valami Gothic összes/best of is, csak nem $200-tól.
Lord_Soth Előkerült Mike Hoge!

(Csak emlékeztetőül: ő az a borostás, copfos bácsi, aki a Gothic 1 és Risen 2 között a Piranha Bytes feje és fődizájnere volt, illetve egyben a Gothic játékok névtelen hősének is az arca.)

A Risen 3 fejlesztésében nem vett részt, 2 éve egy új játék (ami nem Gothic folytatás) koncepcióján dolgozik, és kb. 1 hónapja (ami gyanúsan egybeesik a Risen 3 goldmaster leadásának idejével) a konkrét munkálatokat is megkezdte. Ennyit tudunk, de ennek az új játéknak és Mike-nak a Piranha Bytes-szal való kapcsolatáról semmit, illetve az is érdekes, hogy egy már szintén 2(!) éve nem PB alkalmazott hívta fel Mike figyelmét arra, hogy a WoG fórumon sokan keresik, ám mindig csak kitérő választ kapnak hollétéről, ezért posztolt oda egy új, ám ellenőrzött accounttal, ami azonban nem a PB égisze alatt fut.

Azóta már mindenféle vad teóriák láttak napvilágot. Ezekből a legtetszetősebb az, hogy látva a Risen 2 mellékvágányra kerülését és/vagy a Deep Silver töketlen hozzáállását, Mike outsource-olta magát néhány alapemberrel (egy meglevő, PB Outsourcing GmbH nevű cégbe, ami érdekes módon ugyanazokkal az adatokkal van bejelentve, mint a PB), akik tehát nem kiléptek, csak átléptek (sajnos KaiRo nem tartozik közéjük, ő tényleg dobbantott a Risen 1 után), és míg a fő csapat teljesítette a szerződésben foglaltakat a Risen 3 "személyében", addig ez a csapat (de legalábbis Mike barátunk) a DS utáni időkre készült fel. Egy másik, kevésbé szívderítő elképzelés szerint viszont csak valami mobilos szaron dolgozik, amiben egy sebezhetetlen vaddisznóval kell stunlockolni az egész világot, közte Diego, Lester, Milten és Gorn hasonmásokat.
Lord_Soth https://www.kickstarter.com/projects/mustardmuffin/kai-rosenkranz -is-making-a-new-album-journey-home
rune Ok megvan, nem a játék mappájában kellett piszkálni az init. Köszi mostmár minden működik faszán.
Nagyon jó ez a kis program.

Mégegyszer köszi!!!!! Ájlávhávé!
Lord_Soth A configban írd át a fullscreen opciót false-ra.
rune Az a gond, hogy ehhez először window módba kéne raknom a játékot, az pedig hiányzik a Risenből.
Lord_Soth Lehet, igen. De régió lockos lett a játék 1 hónapja, ezért már csak nézegetheted a kulcsot (hacsak nem régi vásárlású). 24 dollárért vesztegették, annál jobb árat nem láttam.
NightBagoly Hmm, köszi.
swoder Bármelyik csere-bere siteon 10-12 tf2 kulcsért mennek a régiófüggetlen steam giftek.
Re@per FFS, ezek szerint rémeket látok.

A kérdésedre válaszolva viszont tudok valami bíztatót mondani: hajrá!

:D
rune Köszönöm szépen utánanézek. Én is driver problémára gondolok. Rohadt Radeon!
NightBagoly Őőő, nem, nem szerkesztettem a hozzászólást. Viszont választ nem kaptam tőled, tehát veled is csak egyel többen vagyok.
Re@per
Ebből a játékból lehet ukrán/spanyol/oláh keyt zsákolni olcsón? :)
Az előbb még nem
zsidó

volt odaírva spanyol helyett?

Betojtál, mi? :D

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek


Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum