HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Játékaddikt empórium \\ Játékhangulat \\ Arcania A Gothic Tale & Piranha Bytes RISEN \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz erre
Zoo
gy 6.5-ös IGN kritikánál jobbat nem is kívánhat az ember. Náluk afelett a kazuár cuccok vannak általában. :D

Például ugyanattól az kritikustól a Risen:
http://pc.ign.com/articles/103/1033646p3.html

Amúgy az eddigi játékok alapján nem tűnik élből hülyeségnek nekem, amiket a pontszámok mellé ír, de az egészet még nem olvastam el. És talán nem is fogom, mert egyébként egyezik a véleményem az IGN-ről a tiéddel, nem képviselnek túl magas színvonalat.

Sajnos az értelmesebb kritikusok véleménye alapján az eddigi legjobban legegyszerűsített játékmenetet kapjuk, és ráadásul rövid is. Nekem tetszett, amit láttam belőle, de az csak az első 4-5 óra volt, meglátjuk, 30 óra után milyen lesz az érzés...

Erre semmi szükség, rég' ledumáltatok már az előrendelésről :) Azért remélem, hogy jól fog esni később, olcsón.
Komment

Damoqles Az első rész nekem valamivel 40 óra fölött volt első alkalommal. Nem rövid az, de a 100 óra hossz azért erősen barokkos túlzás. Sőt rokokós.
Zoo A második részbe én még talán többet is, de az első rész és a Risen minden fűszál alá benézve is életem legrövidebb RPG-je címért versenyez (még a KotOr és a Mass Effect is továbbtartott), legfeljebb az Alpha Protocol és Rise of the Argonauts volt rövidebb, de már így is csőRPG-(félesége)kkel kellett egy mondatban említenem.
Brushy Ezt a számot mennyire szerettem! Mondjuk egy kicsit csalódtam, amikor az ének és a furulya hangmintát megtaláltam egy sample CD-n.:)
NightBagoly Hát én legalább 2-300 órát már beleöltem a Gothicba :DDD (Jó, nem egy végigjátszás alatt, no de no, ők sem mondják :DDD)
Zoo Jó is, hogy szólsz, ha lesz durva akcióban, már csak az OST-k miatt is be kéne szerválni a szériát GoG-on is.

Ezen meg még mindig halálra röhögöm magam (erős déja vu kerülget: idéztem ezt már a közelben):
One of the biggest RPGs with over 100 hours of gameplay
NightBagoly ...és nem vagy vele egyedül :)

http://www.youtube.com/watch?v=f8uJBYdXVsk&list=PL35AAC2E612A F722E&index=9
Damoqles Így van. Lehet, hogy a G2 jobb játék ezerféle szempontból, de összességében mégis a G1-et szeretem a legjobban. :)
Magon Én aztán nagyon nem vagyok a nosztalgikus fajta, de a Gothic 1 óta szerintem kb senki nem lépett szintet ezen a téren (a legtöbbeknek még sikerült rontani is)..
Sterner Regnix Ha már itt tartunk egyébként, pár alap ember elment a Piranhától, viszont vettek fel egy csomó újat, úgyhogy állítólag többen vannak, mint valaha. És - minő meglepetés - egy titkos egyjátékos RPG-n dolgoznak.
Zoo
Ez meg megint egyéni ízlés kérdése, nekem a Risen 1 és a Risen 2 hatalmas élmény volt.

Erre még annyit, hogy ez egy dolog, én is élveztem a Risent, de annyi év után már valami szintlépés rájuk fért volna. Klasszikust nem vele alkottak.
Zoo Szerintem psi csak azt a napos oldalát találta meg a csődnek, hogy nem érte meg igazán konzolra portolni, tehát hivatalosan is maradhat a PC-s fókusz, fel sem merül, hogy elsősorban konzolos legyen a Risen 3. (Nem mintha a PB-nek lenne konzolos tapasztalata.)

Amúgy ez sem feltétlen jelent sokat, elvégre nem biztos, hogy a Wizarbox anyagi helyzete attól függött, mennyire ér el átütő sikert a velük lezavartatott olcsó port. Másrészt le lehet vonni ebből olyan tanulságot is, hogy az egész koncepción még nagyobbat kell csavarni, ha konzolokon és el akarják tudni adni. Több mint valószínű, ha egy legalja szintű port is több pénzt termelt volna konzolon, az nem tett volna jót a franchise-nak. (Mármint a mi szemszögünkből.)

Természetesen nem ugyanez a helyzet, de a Dragon Age: Origins is jobban fogyott PC-n, és ennek nem az lett a következménye, hogy a második rész megtartotta volna az irányát, hanem úgy értékelték, hogy a nagy lét hozó platformokra nem tudták eléggé átszabni, ezért változtatni kell. (Tudom, Bagoly nem szívleli az első részt sem.)
psishock
A többi kérdésre nem kaptam választ
milyen kérdésekre gondolsz? Hogy a piranáéknak bármennyi közük is lenne a wizboxékhoz az nyilvánvaló. Minek fecsérelni rá a szót.

A konzoloknak mi köze van az EGÉSZ témához?

*ránéz Sterner Regnix indító kommentjére*
Bár valószínűleg közvetlenül senkit nem érint itt, de a Riseneket portoló Wizarbox stúdió csődbe ment. Biztos nagyon jól fogyott a játék konzolokon, érdemes volt időt, pénzt és energiát áldozni rá. :) :/

Semmi szerintem.
NightBagoly A többi kérdésre nem kaptam választ, de lassan hozzászokom, hogy néha elindulsz a saját gondolatodon, és eltolsz minden zavaró tényezőt (logika, érvek, kérdések) :D

Ehhez meg: a PB státusza különleges, de nem annyira, hogy bármit megtehessenek. Azon kívül, hogy felügyelték a produkciót - értsd 30 naponta ment valaki igent bólintani 60 helyett :DD - nem túl sok közük volt szerintem a konzolporthoz, az abba bele..."ölt" pénzt pedig nem hiszem, hogy megkapták volna, meglepően jó feltételekkel mentek neki a dolognak amúgy is - mármint önmagukhoz képest, ugye.

Az Xbox360-as első rész "minőségét" látva - mert volt... szerencsém hozzá - a Deep Silver is inkább úgy volt vele, hogy minimális pénzből átdobják ahogy sikerül, ha párezret eladnak, már jól jöttek ki belőle.

Mondjuk azt nem tudom, hogy mi van most a PB-vel, DS-el.
psishock
És miből gondolod, hogy a kiadó azt a pénzt, amelyet a konzolportra költött (és biztos nem egy nagy összeg, ismerve azok "színvonalát") odaadta volna a PB-nek

mertem megkockáztatni a gondolatot. Ha nem több platformra tervezed a produktumot ahol mindenből csorog pénz, akkor azon az egyen kell kiemelkedőbben teljesíteni (az átlagosan szar nem elfogadható manapság), hogy nyereséges legyen a fejlesztés.
NightBagoly És a Piranháék dolgának mi köze annak a bérstúdiónak, aki - állításod szerint - ezidáig kalandjátékokat csinált, és most becsődölt? És miből gondolod, hogy a kiadó azt a pénzt, amelyet a konzolportra költött (és biztos nem egy nagy összeg, ismerve azok "színvonalát") odaadta volna a PB-nek, hogy fejlesszék ki flottul - az amúgy bőven nagyszerű - Risen 2-t? A konzoloknak mi köze van az EGÉSZ témához - abból kiindulva, hogy nem titkoltan az eredeti Gothic 1-et is tervezték konzolra (látszik is a kezelőfelületről, az az "érmeszedegetés")? Wat.

Egyszerűen fura, hogy az eredeti Gothic kiemelkedő zsenialitása után nem hogy felülmúlni, de legalább csak szinten tartani sem tudták az egész projektet a későbbiekben.

Ez meg megint egyéni ízlés kérdése, nekem a Risen 1 és a Risen 2 hatalmas élmény volt.
psishock mondjuk speciel a piranha-ék esete egész zűrös volt ugye a jowoodékkal, nem a klasszikus példát követte. Na de ha megnézed hogy a konzolportokra elpocsolt összeget a játék jóságosabbá, befejezettebbé, bugtalanabbá varázsolására fektethették volna, már megállja a helyét.

Azt mondjuk személyesen nem tudom most sem, hogy milyen szerencsétlenségek sorozata kellett hogy egybeessen a piranha-éknál, hogy egy komolyan reményteljesebb Risen után (érezhető volt benne legalább a piranha kreativitás, amit a régi Gothic-oknál érezhettünk) a Risen 2 ismét egy padlóbb fejlesztés legyen.

Egyszerűen fura, hogy az eredeti Gothic kiemelkedő zsenialitása után nem hogy felülmúlni, de legalább csak szinten tartani sem tudták az egész projektet a későbbiekben.
Sterner Regnix
A Piranha Bytes, a Risen készítői? Ők nem vizezték.
Azért egy ideje már nem 6 puttonyos terméket dobnak ők se piacra, még ha a minden csapból ömlő tablettás bor szintjére nem is alacsonyodtak le.
NightBagoly Én ezt a gondolatmenetedet most nem értem. Ki ment el PC exkluzívból felvizetett konzolba? A becsődölt cég? Ők nem mentek, őket küldték, bérfejlesztők voltak. A Piranha Bytes, a Risen készítői? Ők nem vizezték. Akkor most ez így mire szól?
psishock csak a belső fejlesztésű PCs kaladjátékjaik miatt kár, azok nem voltak rosszak (So Blonde, Captain Morgane and the Golden Turtle)

Eleve nem nézem jó szemmel (mint sokan mások sem) ha bárki feladja az eredetileg PC exkluzivitást és felvizeli az egész alkotást, némi extra zseton reményében. Legjobb az ilyen esetekben amikor az egész cím elmegy konzol only-ba mert ott minden szar eladhatónak bizonyul, kevesebb belefektetett munkával.

Szóval valahol örülünk a negatív példának is, amikor beletörik a bicskájuk.
Sterner Regnix Bár valószínűleg közvetlenül senkit nem érint itt, de a Riseneket portoló Wizarbox stúdió csődbe ment. Biztos nagyon jól fogyott a játék konzolokon, érdemes volt időt, pénzt és energiát áldozni rá. :) :/
Sterner Regnix 66%-os akcióban van a játék és a kiegészítők Steamen!
Sterner Regnix Máris kijött az első patch és egy speedtree mod. Hihetetlen, de komplett újítások vannak benne, nemcsak inci-finci tweakek, pl. harc közben lehet dodge-olni, az állatok támadását hárítani meg ilyenek. Ez mondjuk azt is jelenti, hogy a nem túl nehéz játékmenet még tovább könnyebbedett... :S Sebaj, már végigtoltam az eredetivel. :P A speedtree mod meg mindenféle speedtree hibát javít (ugráló LOD, pneumatikus növények), szép munka.
swoder Köszi a hosszú, kimerítő véleményt!

Előrendeléshez járó (treasure isle) dlc milyen, mennyit tesz hozzá a játékhoz?
The Air Temple dlc-t esetleg próbálta valaki?
macend Na, akkor pont elég más dolga maradna a bólintás nélkül is. :-)
Sterner Regnix Ő a csapat feje, alapító, programozó, projekt menedzser, nem mellesleg a Gothic 1-2 hős "arca". Valamint a harcrendszerre is mindig ő bólintott rá. ;)

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

- 1997-2013 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek

Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum