HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Játékaddikt empórium \\ Játékhangulat \\ Arcania A Gothic Tale & Piranha Bytes RISEN \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz erre
Zoo
gy 6.5-ös IGN kritikánál jobbat nem is kívánhat az ember. Náluk afelett a kazuár cuccok vannak általában. :D

Például ugyanattól az kritikustól a Risen:
http://pc.ign.com/articles/103/1033646p3.html

Amúgy az eddigi játékok alapján nem tűnik élből hülyeségnek nekem, amiket a pontszámok mellé ír, de az egészet még nem olvastam el. És talán nem is fogom, mert egyébként egyezik a véleményem az IGN-ről a tiéddel, nem képviselnek túl magas színvonalat.

Sajnos az értelmesebb kritikusok véleménye alapján az eddigi legjobban legegyszerűsített játékmenetet kapjuk, és ráadásul rövid is. Nekem tetszett, amit láttam belőle, de az csak az első 4-5 óra volt, meglátjuk, 30 óra után milyen lesz az érzés...

Erre semmi szükség, rég' ledumáltatok már az előrendelésről :) Azért remélem, hogy jól fog esni később, olcsón.
Komment

Damoqles Kösz.
Sterner Regnix Ha jól számolom, akkor 9 fő, de ebben Mike Hoge is benne van, akiről ellentmondásos hírek vannak. :)

Ha konkrétan a programozókra gondolsz, akkor egy sem. Annak idején 3 egyetemről szabadult srác írni akart egy 3D dungeon crawler motort, aminek a prototípusát összedobták Pascalban, és ezzel házaltak. Mike Hoge és még pár másik haverja ekkor alapította meg a Piranha Bytes-ot, és felvették a 3 fickót programozónak, de dungeon crawler helyett nézdahátam nézetűre kellett megírniuk a játékot. Ők azonban továbbra is úgy tervezték, hogy a motort később továbbértékesítik, ez azonban nem valósult meg, viszont emiatt van az első 2 Gothicban kvázi modding support (a 2. részt már új programozók csinálták, de az első motorját bővítve).
Damoqles
hozzájukvándoroltak vissza a tényleg szerelemgyerek Gothic-jogai (Sterner majd kijavít, ha súlyosan tévednék)
Sterner, nem tudod, hányan vannak még a fejlesztőcsapatban az eredeti Gothic-brigádból?
NightBagoly Félreértés azért ne essék, egyrészt a Risen 2 közel sem lett szar játék, másrészt a Deep Silver közel sem JoWood. Egyszerűen csak arról van szó, hogy három játékra írtak alá, MIKÖZBEN hozzájukvándoroltak vissza a tényleg szerelemgyerek Gothic-jogai (Sterner majd kijavít, ha súlyosan tévednék), és gondolom inkább nevelnék azt :)
psishock
A játékmechanika, karakterfejlesztés, grafikus motor mind megmarad a második részből (minimális mértékben módosítva).

A harc ugyan némileg változik, de például a free camera is marad, pedig rengetegen gyűlölik.

Nekem legalábbis úgy tűnik, hogy közelebb áll az 2-höz, mint az 1-hez.

Még azt is el tudnám képzelni, hogy fű alatt 2 játékot fejlesztenek, és Mike Hoge valami újon dolgozik/dolgozott, ezt meg a 2 alapján hányták össze.

Szerintem tele van a tökük már nekik is a béna Deep Silverrel, és gyorsan le akarják tudni a 3 játékra szóló szerződés rájuk eső részét.
uh oh, hat ezek utan csak bottal a harmast, mint a kettest. Es ha bizonyit hogy jo, csak akkor lesek ra. Piranaek szerintem nagy szarban vannak ha igy van es total bena erzekuk van kiadovalasztas szempontbol. Csoborbol vodorbe mentek, ugy fest. Hova ezutan es mi fele fordulnak? Gothic frencsajz lejaratva, Risen frencsajz is ha a harmast is elbasszak. Es a nevuket is, ami most se all mar valami fenyesen.
Sterner Regnix Az eddigi információkból. A játékmechanika, karakterfejlesztés, grafikus motor mind megmarad a második részből (minimális mértékben módosítva). A harc ugyan némileg változik, de például a free camera is marad, pedig rengetegen gyűlölik. Nekem legalábbis úgy tűnik, hogy közelebb áll az 2-höz, mint az 1-hez. Még azt is el tudnám képzelni, hogy fű alatt 2 játékot fejlesztenek, és Mike Hoge valami újon dolgozik/dolgozott, ezt meg a 2 alapján hányták össze. Szerintem tele van a tökük már nekik is a béna Deep Silverrel, és gyorsan le akarják tudni a 3 játékra szóló szerződés rájuk eső részét.
Damoqles
Amit ha messzire elkerültél, akkor lehet, a 3-at is érdemes lesz, mert lényegében egy update-elt 2. rész, az 1-re kevésbé fog hasonlítani (back to the roots my ass).
Honnan veszed?
Damoqles Nem tehetek róla, de Dark Souls után egyik játék közelharc-rendszere sem ér nálam többet max. másfél satnya fabatkánál. Ezt elbasztam. 8-/

Viccet (nem is az volt) félrerakva: a G1-2 harcát bírtam én is a legjobban a sorozatból. Tagadhatatlanul nehézkes volt, de volt súlya és lehetett benne taktikázni.
Sterner Regnix Ez már nyilván ízlés kérdése, de a G1/2-ben levő harcrendszer nálam az all time best of, megközelíteni talán csak a Mount & Blade tudta. Mondjuk a Risen 1 harcrendszere nekem is jobban tetszett a 2-nél. Amit ha messzire elkerültél, akkor lehet, a 3-at is érdemes lesz, mert lényegében egy update-elt 2. rész, az 1-re kevésbé fog hasonlítani (back to the roots my ass).
psishock mondjuk nalam a risen1 ben volt direkt kellemes. risen kettot messzirol elkerultem, gothc 3at is, az egy meg kettoben viszont elmegy kategoria vol, de semmikeppen sem kiemelkedoen jo. Sot ha egyeb nezdahatam kardozos jatekokhoz viszonyitanam, lehet eleg vacak kategoria lenne magaban.
Sterner Regnix Nos, számomra eddig csak a G3-ban volt béna a harc, az 5-ből 1, jó arány.
psishock ...wait wat? Ja hónap. Napot olvastam elsőre.

De ja, majd meglátjuk mennyire használható a harc. Reméljük nem lesz nagyon béna.
Sterner Regnix Nagyon őrli nem lehet, 4 hónap múlva a boltokban a stuff.
psishock én is vonakodtam mindenféle (negatív) kijelentéstől. :D túl early anyag.
Damoqles Jáj, a kardozás tényleg megint ilyen floaty táncnak fog kinézni, vagy inkább ne ítéljek előre egy alig látható jelenetcafatka alapján? :) OK.
Sterner Regnix Risen 3 mozgásban

http://www.dw.de/wollen-die-nur-spielen/av-17562339
Brushy Úgy voltam vele, hogy úgy is jön a 3. Risen, akkor már ideje lenne elkezdeni a sorozatot. Hála a Humble Budnle-nek az első kettő ott figyelt már egy ideje a steam könyvtár egyre növekvő "Egyedül játszandó" alkönyvtárában. Az első Gothic hatalmas élmény volt, máig az egyik legmeghatározóbb játékélményem, a második és kiegészítője már nem ütött akkorát (értsd, csak háromszor vittem végig), a harmadik meg minden hibája ellenére is egy baromi jól sikerült open world kaland.

Nagyjából az első öt percben ugyanaz az érzés fogott el, ismerős terep, ismerős irányítás, ismerős design, egy az egyben jött a gothic hangulat. Még nem értem a játék végére, a don embereinél kolbászoltam a mocsárban, meg a városban keresem a bajt, de ez az első tíz óra úgy elrepült, hogy észre sem vettem. Még az sem zavar, hogy "kicsi" a terület. Pont jól jön ez a kicsit beláthatóbb játékterep a Gothic 3 világa után. Szinte sehol nincsen egyetlen egy felesleges npc sem, tonnányi tennivaló, küldetés. Még az sem zavar, hogy a játékrendszer szinte semmit nem változott a Gothic-hoz képest, egyedül talán a harc nehézsége, ami könnyebb lett. Ami szintén nem zavar, mert már nincsen meg bennem az az elszántság, amivel végig tudtam magamat kaszabolni a nehezebb részeken.

A Risen kurva jó játék, nem zavar a béna animáció, a gagyi karaktermodellek, a harc könnyűsége és a sarokba szorítható ostoba ellenfelek. A hangulat, a karakterek, a történet, a környezet fantasztikus, alig várom, hogy ismét játszhassak vele.
Sterner Regnix Lehet, csak az Steames lesz. :) Csak a dobozosokról szedik le a DRM-et.
psishock shit, lehet német ajkú országokban angol nem dobozos változatos venni? :D serial kulcs már megtelel teljesen.

hogy miért nem szeretnek minket jenkiket a nácik sohasem értettem. :D
Sterner Regnix Németajkú országokban a dobozos változat nem lesz Steamhez kötve, sima CD kulcs lesz rajta, vagy még az se.
Sterner Regnix Megnyílt a hivatalos oldal: risen3.deepsilver.com
A hagyományokhoz híven semmi említésre méltó nincs rajta.

Kimentek a sajtóközlemények is, a szlogen mindenhol a "vissza a gyökerekhez", azaz így vagy úgy, de a régi, folyton prüszkölő rajongókat célozzák meg.
Damoqles Akkor csak hinnem kell neked. Rég voltam már németes, sőt sosem igazán. :)
Sterner Regnix http://www.worldofrisen.de/ fórumok
Damoqles
- Eddigi legnagyobb világ, G3-nál is méretesebb.
Jó az nekünk? A G3-nak nem kifejezetten vált előnyére, amilyen kontraszt képződött benne a nagy területek és a viszonylag kevés tényleges tartalom között. (Jóllehet a community patchelt változatával nem játszottam.)

Honnan bányászod elő mindig az infókat?
Sterner Regnix Na még pár tudnivaló a harmadik részhez:

- Eddigi legnagyobb világ, G3-nál is méretesebb.
- NPC-k útkereső algoritmusa fejlesztve.
- Rendes fizika került a motorba.
- Physically based rendering: valósághűbb megvilágítás és árnyékok (Star Citizen is ilyet használ majd).
- Az R2 mintájára továbbra is glory lesz XP helyett.

+1 új kép: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31/165452 9_515816105195780_1457023159_o.jpg

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek


Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum