HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
Kultúra \\ Moziguru HQ \\ 3D-s tévézés mozizás \\ Új hozzászólás
Bejelentkezés
(Még nem vagy HW fórum tag? Regisztráld magad!

Felhasználónév

Jelszó
Válasz erre
RE@L Legújabb PS3 Slim-ekben 1.4-es hdmi port van ami jó. (csak stereo 3D-hez mert 1.3a-n alapszik és fw upgrade el nyomja)és az LG D2342p is 1.4-el rendelkezik.

3D-s BR lejátszók 25 ezer körül vannak....
http://www.argep.hu/trend/3DBL/3d-blu-ray-lejatszo.html

Szal szerintem ez lesz, vagy pedig tényleg upgrade-elek valamikor. HTPC azért nem jönne szóba mert tényleg drága és fölöslegesnek tartom jelenleg, inkább a laptopomat fejleszteném majd hosszabb távon mert kell a mobilitás munkához, plusz megszoktam már hogy laptopom van nem PC-m :)
Komment

RE@L Starship Troopers Invasion egyenesen olyan mintha 3D-s verzió is lett volna (szigorúan upscale) éles, folytonos és rendesen megadja a mélységet. Sokkal jobb voltmintha 2D-sen néztem volna.
RE@L Halo Legends utolsó render movie-ja elég faszán nézett ki felkonvertálva.
ChilLeR 720p alatt nincs élet :D
RE@L Fontos hogy jó minőségű legyen a forrás, legalább HD. GiTS-et előbb próbáltam nagyon gyatrán nézett ki, 30Rock részt is benyomtam az simán úgy mint egy mozis felkonverzió=Szar. Animációnál viszont szép, legalábbis Animátrixnál eléggé jól kijönnek az élek és a kontúrok.
ChilLeR Na majd alkalomadtán lehet lecsekkolom én is, a GitS sorozatokat még úgysem vettem elő. :)
RE@L 3D-s felskálázás

Cyberlink PDVD-vel, próbálgatom egy-két filmmel és egyelőre az animációnál és a CGI-nél remekül működik live. Tehát on the fly. Remekül ad pontosan és jól mélységet. Tulajdonképpen véletlen próbáltam ki az appleseed ex machina nézése közbe, és meglepően tapasztaltam hogy jól működik. Animatrix-al próbáltam még :)
RE@L Galapagos 1999 IMAX 3D

Musthave! Nagyon nagyon látványos és szép!
RE@L Na az az LG-s az valószínű ugyanolyan FPR mint az enyém.
Én azt figyeltem meg hogy a felkonvertált vagy szoftveresen 3D-sített filmeknél szar a 3D-s hatás mint a mozikban is, hisz igazán csak mélységet ad. Transformers-hez volt eddig szerencsém az animációkon kívül és nagyon semmi egy Avatarhoz vagy Puss in Boots-on kívül. Mondjuk nekem is bőven elég hogy mélységet ad hisz a sztereoszkopikus illúziónak pont ez a lényege, annó légifelvételek elemzésénél is emiatt használták a 2.VH-ban :)

Sammys adventurere rátekintek majd.
Csöpi Otthon nekem egy Samsung LE46C750-m van. Szeretem nagyon. Telejsen elégedett vagyok vele. Eddig természetesen az avatar volt a legszebb rajta. Amit tudok ajánlani az sammys advanture, ha szereti valaki a meséket. Picit bugyuta a sztori de a 3d lenyűgöző benne. Nagyon ügyesen használják.
Anyámék meg most vettek 1 passziv LG-t. 42 colos. Sajnos a tipust nem tudom. Anyám nézi leginkább. Szereti eddig, csak panaszkodik hogy a legtöbb film nem kifele van a térben hanem befele.
Néha én is érzem h ez "lóghatna" jobban a térben, de valójában nekem nincs nagyon bajom ezzel
RE@L Én az eBay embere vagyok és az online vásárlásoké. Meglátom még amúgy, ez csak a jövő. Jelenleg teljesen jól megy minden D-subon keresztül is kilőve és az elkövetkezendőkben is.

Viszont ha itt vagyunk, akkor neked milyen kijelződ van vagy csak tájékozott vagy? Milyen tapasztalataid vannak? :)

@szerk Hmmm... annyiért már talán meg is érné.
Csöpi hát a br lejátszókkal meg a ps3ammal az a baj h azok mást nem nagyon visznek. Amennyiben alternativ forrás is érdekel (itthon nem túl sok minden jelenik)

SZERK: én anyáméknak most raktam össze egy gépet. Cégnél leselejtezett gép 12500 videokártya 9000 ft. Done
RE@L Legújabb PS3 Slim-ekben 1.4-es hdmi port van ami jó. (csak stereo 3D-hez mert 1.3a-n alapszik és fw upgrade el nyomja)és az LG D2342p is 1.4-el rendelkezik.

3D-s BR lejátszók 25 ezer körül vannak....
http://www.argep.hu/trend/3DBL/3d-blu-ray-lejatszo.html

Szal szerintem ez lesz, vagy pedig tényleg upgrade-elek valamikor. HTPC azért nem jönne szóba mert tényleg drága és fölöslegesnek tartom jelenleg, inkább a laptopomat fejleszteném majd hosszabb távon mert kell a mobilitás munkához, plusz megszoktam már hogy laptopom van nem PC-m :)
Csöpi nemhiszem h van ilyen. Mivel a 3D szabvány 1.4-es hdmi ezért nem nagyon fejleszt senki ebbe az irányba.
Amit tudok ajánlani ami persze költséges de egy htpc építes. Akár használt gépből is össze lehet rakni. A lényeg legyen benne 1 PCI-E port, amibe bele tudsz rakni egy ATI 6450-et. (9000 FT) Azon van 1.4es hdmi, és mindig kinyom gpuból.:)
RE@L
Avatar az Full, igaz hely is kéne mert jelenleg ezekre kb. 120 GB tárhelyem van. Viszont laptobból nem tudok hdmi-n keresztül kilőni csak D-sub-al és mivel nem mai a gyerek néha izzad 1080p alatt mivel a 3D-s lejátszók nem szeretik a coreAVC-t de ha tudsz olyan 3D-s lejátszót vagy mpc hc-hez 3D-s plugint akkor annak nagyon örülnék :) jelenleg PowerDVD 11-et használok. D-sub jelnél monitoron nem tudom állítani csak DVI-vagy hdmi-nél engedné hogy ne szofteresen kelljen összefésülni a képet.
Csöpi
nem csak sbs-t lehet tölteni. full breket is le tudod kapni igaz átlag 40 gigásak. ha DVD fabbal mountolod simán lejátsza powerdvd
RE@L Otthoni tapasztalataim:

Puss in Boots:
Vibráló, kiugró pompás 3D-s hatás. Látvány jó a film nem annyira. Nagyon jól kijönnek a mélységek és a részletek.

Imax Space Station 3D: Nagyon jó. Legalább olyan jó mint Imax-ban. Tisztán kijönnek hogy a felkonvertált filmek és animációkhoz képest a valódi sztereo kamerákkal felvett felvételek sokkal szebb és élesebb képet adnak 3D-ben. Talán ez az amit a lentebb linkelt cikkekben is referenciának tekintenek 3D-s moziteszteknél.

Avatar 3D-ben legalább annyira üt mint Imax-ban és a sima mozis 3D-hez képest sokkal szebb és élesebb a kép. Igazából most látom újra hogy otthon HDTV-n simán az Avatar nem hozza az élményt, 3D-sen még mindig üt ez erre lett kitalálva.

Tron Legacy 3D itt is ugyanaz, a film nem lesz maga jobb de a látványt végre haza lehet vinni. Ha lesz BR meghajtóm akkor veszek 3D-s BR-t is hozzá addig ezek bizony csak rip-ek voltak.
RE@L Akkor azt mondom hogy a vetítőgépeken fog múlni és azok nem fognak neked olyan felbontást produkálni mint otthon, csak nagyobban kisebbet egyelőre Magyarországon mindenképpen. Kivéve az IMAX.
feketeninja
és mi fogja meghajtani valamint mennyibe fog kerülni ami meghajtja

Mármint a mozikban? Gyakorlatilag semmit nem kell rá költeniük(számomra érthetetlen is, hogy miért erőltetik régóta a 24frame/s képkockát...). 48 frame/s lejátszást most is tudnak és az 5k felbontás elvileg megfelel a 35mm-es filmformátum maximális felbontásával. Persze attól is függ, hogy mekkora képkivágást használnak. Hogy otthonra mikor és memnyiért lesz ilyen, azon még kár gondolkodni. Ezért is írtam, hogy végre a mozik veszik át megint az uralmat látvány és minőség téren. Ha csak egy film kedvéért is(bár nem hiszem, hogy utána nem fognak így forgatni mások), de már úgy is megérné.
RE@L Zsír, és mi fogja meghajtani valamint mennyibe fog kerülni ami meghajtja? Mert ha teljesen új és különálló technológia kizárt hogy valaki is behozza Magyarországra.
feketeninja
és bizony van ami jobb mint a moziban, sőt kb. eddig minden jobban nézett ki mint moziban a HD felbontásnak köszönhetően.

Remélem ez jövő ilyenkorra megváltozik, köszönhetően a RED kamerák 5k-s, kimeneti felbontásának(amihez képest a Full HD picsafüst bélyegkép), a Hobbitnak, Peter Jacksonnak és megint a mozik veszik át az uralmat.

Egyébként mindig csodálkozom, hogy Cameron után sem tudnak igazából mit kezdeni a 3D-vel a rendezők és a stúdiók. Ontják a konvertált ál 3D-t és nagyon kevés az igazi, 3D-s kamerával forgatott, jól átgondolt mozi. Remélem a fent említett film ezen is változtat.
RE@L Sziasztok!

Mivel ennek még nincs topikja és előbb utóbb robbanászszerűen megnő a 3D-s kijelzők, tévék ellátottsága és elérhetővé válik mindenki számára ezért érdemes lenne saját külön gyűjtőhellyel rendelkeznie. No meg a másik apropója a dolognak hogy jómagam beruháztam egy ilyen történetre és elindultam a tapasztalatszerzés rögös útján.


Nekem egy LG Flatron D2342p 3D led monitorom van ami passzív kijelzős.
Ára nem túl drága 55-70 körül mozog és a TV társa ugyanúgy 23'-al 80-90 körül. Ezek TN panelesek de pár hónapon belül kijön ugyanez IPS-el is.

A képe nagyon szép és nekem sokkal jobban bejön mint az aktív shutteres displayek, ráadásul ha forgatom a fejemet nem esik szét a kép és nincs áthallás se. Mindkettőt próbáltam és nekem zavaró tényező volt az aktívnál hogy láttam fekete pislákolást hogyha nem a monitort néztem.

Itt egy hosszabb cikk a jelenlegi technológiákról:
http://gizmodo.com/5837907/the-best-3d-technology-stick-with-pass ive-glasses

Részletes 3D Tv és Technology review: http://www.displaymate.com/3D_TV_ShootOut_1.htm

Ami a tartalmakat illeti, rengeteg tartalom van amit már el lehet érni és bizony van ami jobb mint a moziban, sőt kb. eddig minden jobban nézett ki mint moziban a HD felbontásnak köszönhetően.

Jelenleg úgy érzem hogy simán megérte a maga árát az LG monitorom mert amúgy is vettem volna 23'-24' -es full HD monitort és ugyanilyen árban volt a legtöbb szóba jövő HDMI csatlakozóval rendelkező vagy még drágábbak is.

Szóval jöhet minden ami jelenleg 3D-s mozizás TV-zés.

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek


Médiaajánlat/Hirdetési Árak | Impresszum