HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
user pass

   
Kultúra \\ Moziguru HQ \\ The Avengers
[Beteszem a kedvenceim közé] Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   »109
eLeM
eLeM, a Cyberspace szamurája


Küldök emilt eLeM részére  eLeM profilja  eLeM kommentjei 
Hozzászólások: 3818

#2714 2014. április 25. 10:49 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

nagyreszt egyet ertek veled, az egyetlen amiben kicsit vitatkonek hogy egy sorozat masodik resze eseten az elozo reszre had legyen mar utalas, es ha nem is elvaras hogy lassa a nezo azt, de had folytathassak onnan, az alapjan. Nem a tobbik universumban kapcsolodorol beszelek, hanem a sorozat elozo reszerol.

CA - CA2
Avengers - A2 AoU
es ilyen alapon Thor es Thor 2 is
ilyenkor kicsit azert elfogadhato hogy arra utalnak vissza, ami elozmenye, szerintem. A tobbi meg adja az extrakat. Es ne csak extra bonusz legyen, megiscsak azonos film masodik resze.
Válasz LY #2713 hozzászólására
LY
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


Küldök emilt LY részére  LY profilja  LY kommentjei 
Hozzászólások: 12770#2713 2014. április 25. 01:12 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Thor 2 - de hát ennyi pont elég, az első résznek nincs más kihatása a sztorira, nem kell tudni hogy pontosan miért is ment aprítani a szöszke mindenfelé.

Pont ezért csinálja ügyesen a kötéltáncot Feige, hogy nem komplikálják túl a fő cselekményszálat sosem, nem kell hozzá még az előző filmeket sem ismerni, azok függetlenek az előzményektől. Ugyanakkor ha valaki elég nagy fan és követi az egészet, akkor megvannak azok a kapcsolódási pontok, amik plusz tartalmat és értelmet adnak az egésznek.

A CA2 se esne hasra, ha felcserélnék benne a főgenya szervezetet a KGB-re / Szovjetúnióra / IMF-re, és egy szó nincs benne Red Skullról meg ilyenekről se. Újonc nézőként is emészthető fordulat egy múltbéli erő visszatérése a fő fordulatként, mert nem annyira erre van kihegyezve a film, hanem Rogers és a mai világ visszásságainak ellentétére.
De ha láttad a CA1-et, akkor egy tök jó bónusz poén az egész (vagy az én esetemben kisebb kiábrándulás inkább); közben viszont gondosan újra megmutatják azokat a vonatkozásokat Bucky kapcsán, amikre az új nézőnek is szüksége van.

A korábbi filmek ismeretének szükségessége sztem olyan jellegű elbizakodottság lenne, amire a Marveles stáb eddig nem mutatott semmi jelet. Nem hiszem hogy a milliárdos bevételektől elkapatnák magukat, ez inkább megerősítés hogy ez a megközelítés a helyes.
Válasz SBKMozes #2712 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2712 2014. április 25. 01:00 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

a Thor 2 kapcsán két külön dologról beszélünk: igaz, hogy az elején tisztába kerülünk azzal, hogy Malekithék miféle szerzetek és miért rohadékok. de én arról beszélek, hogy Thort éppen egy csata kellős közepén látjuk, amiről laikusként vszeg nem igazán világos, hogy mégis miért zajlik és később is csak annyit mond a címszereplő Jane-nek, hogy 'bocs, hogy nem jöttem vissza, de rendet kellett csinálnom 9 világban'. oszt ennyi. a 9 világ forrongása elég nagy hatású, jelentős dolognak hangzik és közvetve hozzájárul az egész film cselekményéhez (ha Odinnak nem kell annyira leszívnia magát, hogy az Avengersben visszaküldje Thort a Földre, akkor nincs lázadás, vszeg van energiája foglalkozni az egész konvergenciacuccal és vszeg kisebb eséllyel kerül elő az éter stb.).

na de közben rájöttem, hogy nem mindegyikre, de több MCU filmre is rá lehet húzni ilyen valóban nem főfaktornak számító, de ugyanakkor jelentős dolgokat, de szerintem az egész közös univerzumnak az lenne az értelme, hogy az egyes események befolyásolják, még ha nem is teljesen meghatározzák egymást (nekem az Avengers után őszintén szólva továbbra is kissé furán hat, hogy a Phase 2 filmekben csak említik egymást, nem bukkannak fel). szóval igen, az Avengers 2ben az egész Ultron mizériára lesz egy teljesen új fő indok, de nagy összeget tennék rá, hogy rohadtul be fognak gyűrűzni a Phase 2es események, főleg a CA2ben történtek, egyszerűen a hatásuk mértéke miatt.

az Avengers 3ban meg gyün Thanos, sanszos, hogy Loki új trükkjét is addig hagyják folyni (elvben a Thor 3 a Ragnarökről fog szólni, amiben nem muszáj azt ellőni), plusz továbbra is az Infinity Gemek, Feige azt mondta, hogy a GotG rohadtul ki fog hatni rá, szóval szerintem továbbra is észnél kell majd lenni.
Válasz LY #2710 hozzászólására
LY
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


Küldök emilt LY részére  LY profilja  LY kommentjei 
Hozzászólások: 12770#2711 2014. április 24. 23:20 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Ez a Thanos dolog az eddigiek alapján szerintem amolyan "stunt casting" lesz, vagyis valami teljesen váratlan és oda nem illő figura. A mocap miatt bármi lehetséges.

Downey ennek a legjobb példája - kegyvesztett, túlkoros, alacsony, kockázatos. Erre csak az IM széria valami 2 milliárdos box office-nál tart, és bárki mással ez kábé elképzelhetetlen lenne.
De ilyen választás volt sztem Ruffalo is, vagy a Guardians-os csávó (aki a szerződéskor még egy túlsúlyos fazon volt, nem?) vagy akár Scarlett (zéró akcióhősködés) meg Renner (papíron túl öreg és nem elég jóképű).

Aztán a rendezők között is ilyen volt Kenneth Branagh meg lényegében Favreau, vagy az egy szem Serenity-t és sok bukottnak tekinthető tévésorozatot felmutatni képes Whedon.

Szóval erre a Thanosra is biztosan olyan színészt választottak, akire mi soha nem gondoltunk volna, de utólag mégis ő lesz a tökéletes a szerepre :P
LY
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


Küldök emilt LY részére  LY profilja  LY kommentjei 
Hozzászólások: 12770#2710 2014. április 24. 23:10 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Szerintem pont hogy minden egyes film gondosan képbe hozza a nézőt az összes fontos kérdésben... ahol meg nincs flashback jelenet vagy legalább az első 5-10 percben előadott ismertető (Thor 2 pl), ott nem is kell ismerni az előzményeket a sztorihoz.

Még talán az Avengers a kivétel, de ott is megkockáztatom, hogy nem kell igazán ismerni a legtöbb szereplő hátterét a megtekintéshez. Ezek ilyen izé szuperhősök, vagy valami tudományos izé miatt emberfelettiek, vagy mert nem is emberek, robbanjon már fel valami végre.

Nyilván a háttér ismerete sokat dob a történeten is meg a szereplők viselkedésének értelmezésén is. De nem lehet elvárás, mert akkor a nézők több mint felét elbukják. Legalább ekkora az aránya mindenhol azoknak akik kitalálják hogy na aznap este mozi, aztán választanak egyet az éppen műsoron lévő filmek közül - még a jenkiknél sincs mindenki képben a képregényes világ dolgaival kapcsolatban.

Szóval sztem az első olyan film, amihez 1-5 évvel korábbi filmek sztorijának alapos ismerete a követelmény, az ezeket az embereket (is) ki fogja szórni a fenébe és több MCU mozira nem vesznek majd jegyet. De Feige meg a többiek elég okosak ahhoz hogy ne csináljanak ilyet.

Meg most komolyan, egyszerű elemekből is lehet nagyon jó sztorit csinálni, a megvalósításon múlik az egész. Viszont ha mindenképpen tudnod kell hogy X Y Z U V W kicsoda micsoda micsinált miércsinálta, vagy pedig egyáltalán nem érted a filmet, akkor még nálunk is lesz aki egyszerűen kimegy a teremből, hát még az usákoknál.

Tehát az Avengers 2 szerintem kénytelen lesz egy önmagában is értelmezhető okot felmutatni arra, hogy miért kell az egész cirkuszt újra beindítani. Nem követelhetnek meg 2-3 MCU filmnyi élő tudást a sztori értelmezéséhez egy 1+ milliárdos bevételt célzó múvinál.
Válasz SBKMozes #2697 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2709 2014. április 24. 23:10 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Nope. Ha leszerződne, abba kéne beletörődnöm(vagy nem). Abba már kevésbé, hogy valaki szerint ki lenne alkalmas a szerepre.:D
Válasz SBKMozes #2708 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2708 2014. április 24. 23:02 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

ez van, ízlések és pofonok:)
Válasz feketeninja #2707 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2707 2014. április 24. 22:52 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Válasz SBKMozes #2706 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2706 2014. április 24. 22:28 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

is. meg szerintem orgánumra is passzol. a hangja is rohadtjó lenne hozzá, ahogy nyugodtan hozza a világpusztítót. meg megnézném egy igazán genya szerepben.

@LY: annyira fáradt vagyok és annyira nem, hogy már igen:D vélemény a lentebbi MCU eszmefuttatásról?
Válasz feketeninja #2704 hozzászólására
LY
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


Küldök emilt LY részére  LY profilja  LY kommentjei 
Hozzászólások: 12770#2705 2014. április 24. 22:05 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Off, kollégától, régebbről:

"Halégető Lőrinc"
Válasz SBKMozes #2703 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2704 2014. április 24. 21:29 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Mert nagy a feje?
Válasz SBKMozes #2703 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2703 2014. április 24. 21:28 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

mondjuk Laurence Fishburne?
Válasz feketeninja #2701 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2702 2014. április 24. 19:26 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Az nekem sem jött be, de amúgy nem volt rossz.
Válasz Gaborka #2700 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2701 2014. április 24. 19:25 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Kevin Feige confirms that Thanos has been cast
There is an actor. I'm not sure we want to announce it yet.

Vajon ki lehet?
Gaborka
Gaborka a Szőrmadár kommandó edzője


Gaborka profilja  Gaborka kommentjei 
Hozzászólások: 1509

#2700 2014. április 24. 07:34 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Szerintem ez most gagyi volt. A Blackoutos vonal legalabbis nagyon.
Válasz feketeninja #2699 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2699 2014. április 23. 21:37 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

AoS 1x19
Hogy pont akkor közeledünk a végéhez, mikor kikupálódtak...
eLeM
eLeM, a Cyberspace szamurája


Küldök emilt eLeM részére  eLeM profilja  eLeM kommentjei 
Hozzászólások: 3818

#2698 2014. április 23. 16:52 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

hat igen, es ez varhato is kb.

Eleg nehez lehet egy filmbe belerakni tobb resznyi kepregenyt. Foleg a nagyobbakat, amiket tobb cim alatt kavartak. Plane ha neha sajat cime is volt melle. Az Ultronos sztori se kicsi, az age of ultron cimu resz raadasul egy eleg hosszu tortenet ujabb epizodja kb.
GotG is ultron ellen alakult meg vegulis az annihilation utozengejeben az eredeti sorozatban.
Vagy pl hogy kepzelnel el egy civil war-t? World War Hulk-ot? Mi ferne bele, es mit ertene a mezei - beulok mert blockbuster kepregenyfeldolgozas - nezo?
Válasz SBKMozes #2697 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2697 2014. április 23. 15:08 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

ööö pedig ez várható. mármint amit az uccsó bekezdésben írsz.

ok, a SHIELD 2. második évad miatt lehet valami
Thanos felbukkan ugye az Avengers végén, elvben jelentős szerepe lesz a GotG-ben és ugye elvben az Avengers 3ban ő lesz a főgenya (addig meg ugye el kell intézni egy filmben Ultront és az Avengers 2ben meg mondjuk a CA3ban a HYDRA-t)
Zola ugye a CA1 szereplője, oszt mégis csak kb ő a főgeci a CA2ben, az egyszeri néző meg nem érti miért látja annak a Johnny Depp filmnek a trailerét 40 évvel visszatekerve (azért néhányan nagyot röhögtünk annál a jelenetnél úgy, hogy a film előtt a Transcendence trailer ment:D)
Buckyt oké, hogy mutatták Buckyként a CA2ben, de azért nem ártott látni az egyet ahhoz, hogy minden meglegyen a figurából
Thor2 rögtön egy csatával indul, a laikusban felmerül a kérdés, hogy miért van ez, miért forrong a 9 világ, mi a rákért kell a címszereplőnek mindenhol rendet raknia?
meg könyörgöm az egész MCU kb arról szól, hogy mindenki az Infinity Gemeket akarja összeszedni, amikről lássuk be a legtöbb ember nem tudja mi fán terem, aki nem figyelt oda az apróbb, geekebb dolgokra az rohadtul kukán fog ülni az Avengers 3on:D
Válasz LY #2696 hozzászólására
LY
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


Küldök emilt LY részére  LY profilja  LY kommentjei 
Hozzászólások: 12770#2696 2014. április 22. 23:31 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Ha tényleg ez lesz, akkor én kiszállok. Egy elég rövid bevezető után az egész Marvel képregényes világ átmegy egyfajta Szomszédok a mínusz sokadik hatványon szerűségbe - valószínűtlen, követhetetlen, érdektelen.

Különben is,

szeptembertől jön várhatóan a Shield TV sorozat második évad, ha ezt a címet akarják hozni akkor belátható időn belül normalizálni kell a helyzetet.


Meg egy mozifilmbe tényleg nem lehet túl sokat belegyömöszölni ezekből a piszok komplikált sztorikból, viszont Feige eddig elég jól egyensúlyozott valami tíz filmen keresztül és nem hiszem hogy pont most kéne borítani az asztalokat.

Minden egyes Marvel mozifilmet úgy raktak össze eddig, hogy megállt a saját lábán is, nem hiszem hogy pont az eddigi legsikeresebbnek a folytatása lesz olyan hogy külön papírra nyomtatott összefoglaló kell az átlagnézőnek a megértéshez (mint a Dune esetében). Nyilván ad valamennyi pluszt, ha képben van a néző, de ez nem lehet elvárás.
Válasz SBKMozes #2694 hozzászólására
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2695 2014. április 22. 23:27 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Ki tudja Tony mit és hol működött? Minden esetre a 3 hajó egységes tűzerejével sokat nem tudott volna kezdeni... Thor az űrből lenyomta volna mindet távolról, a kalapácsával, meg egy kis orbitális villámmal. No problem. Hulk meg lazán szétkapott volna mindent pár próbálkozásból. De biztos, hogy a részükre későbbre tartogat valamit Baron von Strucker. Itt kizárólag a SHIELD bukására játszottak.
Válasz LY #2693 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2694 2014. április 22. 23:24 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

nem tudom honnan és miért, de inkább azt gondolom, hogy Hulk ellen is csinálták azokat a Phase 2es cuccokat, plusz a fű alatt összerántottak egy Hulkbuster egységet is

amúgy (és könnyen lehet, hogy ezzel csak most szarom a spanyolviaszt) az AoU-ban gondolom olyasmi lesz, hogy Ultront Stark csinálja meg a Világtanács vagy mi kérésére, hogy a/pucolja ki a SHIELD-et vagy b/semlegesítse a SHIELD-et és legyen helyette, csak elszáll magától vagy őt is valahogy megfertőzi a HYDRA, talán amikor Zolát próbálja lenyomni (akiből alig hinném, hogy egy változat készült), behozza von Struckert+Quicksilvert és Scarlet Witchet stb. stb.
Válasz LY #2693 hozzászólására
LY
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


Küldök emilt LY részére  LY profilja  LY kommentjei 
Hozzászólások: 12770#2693 2014. április 22. 22:28 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Miér nem azon vagytok kiakadva, hogy EZ lenne a nagy ötlet

Hulk ellen? :P

De most komolyan, Tony is csak ember és legutóbb jól felrobbantotta az összes páncélját is, nem nagy kihívás.

Talán Thor tudna még kezdeni valamit, ha éppen ráérne, bár eléggé azt építették a filmek hogy azért messze nem sebezhetetlen, ezeken az izéken meg nagyon sok nagyon nagy ágyú volt...
feketeninja
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa


feketeninja profilja  feketeninja kommentjei 
Hozzászólások: 18025

#2692 2014. április 22. 22:00 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Principal photography for Edgar Wright's Ant Man delayed
Semmi extra, csupán május végéről júliusra halasztották a kezdést. Valószínűleg az utolsó pillanatban még átírnak valamit a scripten, esetleg néhány díszlet nem áll készen a Pinewood stúdióban.

Marvel Studios is still on track to meet its June 17, 2015 release date for Ant-Man even with this 2 month delay. If there is a further delay, then fans can start worrying. Otherwise, it's business as usual for Hollywood.


http://www.dailysuperhero.com/2014/04/exclusive-ant-man-pushes-ba ck-its.html

eLeM
eLeM, a Cyberspace szamurája


Küldök emilt eLeM részére  eLeM profilja  eLeM kommentjei 
Hozzászólások: 3818

#2691 2014. április 22. 19:43 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

na meg azt mondtak orbitalis palyara allnak 3 darab meg lehet le tudja fedni a fold nagy reszet direct ralatassal is.

Az mondjuk mas tema, hogy szerintem Tony rendszerei erzekelnek, hogy be vannak fogva es a pancelban mar talan nem tudnak ezek a fegyverek elintezni ot.
Az idore kicserelesre meg azt mondtak azert kell, mert utana mar valtoztathatatlanok a celpontok... de hat ez is olyan....


@Gaborka: persze, hogy repulni akart, az alap a shield kocsikon kb. Furynel meg plane
Válasz SBKMozes #2690 hozzászólására
SBKMozes
SBKMozes az intelligens Morgóhalak felfedezője


Küldök emilt SBKMozes részére  SBKMozes profilja  SBKMozes kommentjei 
Hozzászólások: 1999

#2690 2014. április 22. 18:55 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

a bunker nekem sem világos. Tony kilövése meg talán annyival megmagyarázható, hogy biztos nem csak a látott egyszerű gépágyúnak tűnő népirtók vannak a három helicarrieren, hanem mondjuk irányítható levegő-föld rakéták


bazzeg meghoztad a kedvemet, hogy én is elmenjek még egy adagra:D
Válasz Gaborka #2689 hozzászólására
Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   »109
Kultúra \\ Moziguru HQ \\ The Avengers

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

  - 1997-2014 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek